Kevés jobb dolog van annál, amikor a kertben összejön a család, és amíg a kicsik játszanak, addig a nagyok beszélgetnek, iszogatnak és sütögetnek. A grillen, bográcsban készült étel már a társaság miatt is finomabb, és jó eséllyel még a kicsik sem fogják félretúrni a grillezett zöldségeket, de ha biztosra akarsz menni, tegyél a rácsra grillsajtot, ami minden korosztálynál tuti befutó! Ezt a válogatást a kerti partikhoz ideális környezet alapján készítettük.
Minden rutinosabb kerti sütögető tudja, hogy a grill lelke a parázs. Kivéve az elektromos vagy gázgrillt, amikkel akár még egy erkélyen is tudsz sütögetni. Tűzrakáshoz használhatsz faszenet vagy tűzifát, és ha grillezőben, tárcsán, rostélyon sütsz és a szabadban gyújtasz tüzet, akkor ne nyílt láng felett kezdj a művelethez, hanem várd meg, míg a tűz izzó parázzsá szelídül!
A teraszon összegyűlhet a társaság, amíg az étel készül
A kerti grillezőben legalább egy órával a sütés tervezett kezdése előtt gyújts be, hogy a húsok és a zöldségek a nyílt lángon ne égjenek meg. A parázs egyenletes melegének köszönhetően lesz kívül ropogós, belül szaftos a hús.
Ha valami kényelmetlen a grillezésben, akkor az az, hogy állandó felügyeletet igényel. Nem, nem gyakori forgatást értünk ezalatt, sőt azt kifejezetten nem szereti a grillen készülő étel, hanem, hogy folyamatosan tartsd szemmel, hogy a sülési fázis éppen melyik szakaszában tart: a vastagabb, vörös húsokat vagy a kiszáradásra hajlamos zsírszegény fajtákat érdemes olajozott fóliába csomagolni és úgy a rácsra tenni.
A rácson sült finomságok kalóriáit lemozoghatjátok a medencében
Legyen a kezed ügyében húsforgató csipesz, grill-lapát, a kenegetéshez alkalmas ecset. Készíts magad mellé tányérokat és gondoskodj a folyadékpótlásodról. Érdemes gyújtóst és egy vödör vizet is bekészíteni.
A bográcsállvány felállításához kis hely is elég
A bográcsozás szintén kiváló közösségi program, ráadásul talán valamivel egyszerűbben kivitelezhető. Egy biztonságos tűzrakóhely, egy állvány és egy jó üst kell hozzá. Na, meg persze a minőségi alapanyagok. A legtöbb magyaros jellegű egytálétel még zamatosabb bográcsban készítve: paprikáskrumpli, gulyás, halászlé, lecsó. A bográcsozás előnye, hogy egyszerre készül egy hatalmas adag étel, így nagyobb társaságoknak nem kell egymást bevárniuk vagy a kihűlt étket csipegetni.
A farakás széthúzásával csökkenteni tudod a tűz méretét
Bográcsozás az, amit szabadtéren, nyílt lángon folytatunk. Ehhez biztonságos, jól hozzáférhető tűzfészket kell kialakítani. Praktikus megoldás, ha téglákat süllyesztesz a földbe, mivel ez megakadályozza a tűz átterjedését. Ha nincs téglád, akkor egy 10-15 cm mély gödör is megteszi, amit kiásol.
Ha felállítottad az állványt, nézd meg, hogy mennyi hely marad az üstöt is belógatva, és ehhez képest alakítsd a rakást! Ne feledd, hogy a főzéshez elég, ha a lángok az edény alját éppen csak simogatják! Ha túlságosan magasra csapnak a lángok, akkor a fa széthúzásával visszafoghatod az intenzitást.
A zenga.hu az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. A zenga.hu célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.
ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanokTaláld meg új otthonod 148 510 ingatlanhirdetés között