A szezonális megújulás kihatással lehet a környezetedre is. Teljesen normális, ha megint átrendezed a lakást. Ahogy az is, ha újfent elhatározod, hogy a konyhára fordítasz nagyobb figyelmet. Jelentősen meg tudja könnyíteni vagy éppen keseríteni a főzést az elhasználódott eszközök és edények használata. Lehet, hogy drága volt, tetszik a színe, vagy bármilyen más tulajdonsága miatt a szívedhez nőtt, de ha eljárt az edényed felett az idő, akkor cseréld le mielőbb.
Az egészség a jó minőséggel kezdődik
És ezt ne csak az élelmiszer-alapanyagra értsd, hanem azokra a serpenyőkre, edényekre is, amikben elkészíted őket. Sőt, az sem mindegy, hogy milyen zsiradékot használsz a főzéshez. Az olívaolajokról például úgy tartják, hogy amikor magas hőmérsékleten kell pirítani egy ételt, akkor olyan anyagok oldódnak ki belőle, amik károsak az egészségre nézve.
Hasonlóan van ez a lábasok esetében is. Ahhoz, hogy finom ételeket tudj készíteni, jó minőségű edényekre van szükséged. Honnan tudhatod, hogy jó minőségű az edény, amit kinéztél magadnak?
Az edények tárolása fiókokban előnyösebb, mint a szekrényen a polcon
Milyen méretű lábasok, serpenyők legyenek otthon?
Ez attól is függ, hogy hány emberre főzöl. Egy átlagos család számára nélkülözhetetlen a 3 és az 5 literes fazék, ezek lesznek valószínűleg a leggyakrabban használva. Főzelék, leves, pörkölt, tészta is készülhet bennük. Praktikus, ha vannak kisebb, 1-1,5 literes kislábosok. És ha ezek közül az egyik még nyeles is ráadásul, akkor meg is van, hogy melyik lesz a kifejezetten tejtermékes. Ügyelj rá, hogy ebben csak sima tejet melegíts vagy maximum tejbegrízt, tejberizst készíts!
Legyen serpenyő is a szószokhoz, mártásos ételekhez! Ebből is lehet akár kettő, pláne, ha egymásba helyezhetők. Ha nem, akkor inkább a nagyobbat válaszd! Komfortos, ha a serpenyőnek van saját, jól illeszkedő fedője. Palacsintasütéshez ne ugyanazt a serpenyőt használd, amiben a tojásos ételeket készíted, hanem szerezz be kimondott palacsintasütőt! Ha egy serpenyő, edény már nem úgy szuperál, mint korábban, például gyakrabban leragad benne az étel, jénai esetében megrepedt, akkor ideje lecserélni.
Nem kell halmozni az edényeket, bőven elég, ha van egy szuper alap készleted
Különleges edények a konyhában
Bizonyos receptek igényelhetik, hogy az addig a tűzhelyen készült ételt a sütőbe téve fejezd be. Nem mindegyik edény bírja az ilyen forró megpróbáltatást. Jegyezd fel a vásárláskor és tartsd az egyik fiókban ezeket a hasznos infókat vagy az edény márkáját, típusát, cikkszámát írd fel, hogy később bármikor rá tudj keresni.
Az ünnepi menükhöz előfordulhat, hogy szükséged lesz pecsenyés edényre vagy speciális cseréptálra. Ha a távol-keleti konyha rajongója vagy, akkor nem hiányozhat a konyhaszekrényedből egy wok-készlet sem. Tengeri herkentyűkhöz halsütő serpenyő dukál, és a klasszikus jénai tálakról se feledkezz meg, ha már felszereled a konyhát.
Egy ekkora konyhában lesz hely a különleges edényeknek
Címlapkép: Shutterstock
A zenga.hu az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. A zenga.hu célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.
ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanokTaláld meg új otthonod 154 499 ingatlanhirdetés között